top of page

«Твій друг –безпечний рух!»



З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

На передостанньому тижні навчальних занять у рамках 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху, з метою запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги молоді і педагогічних працівників до правил поведінки на дорогах у гімназії було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху «Твій друг – безпечний рух».

Учні закладу брали участь у конкурсі малюнків на асфальті «Безпечна поведінка на дорозі – запорука життя», онлайн вікторині «Безпека руху велосипедиста», переможцями якої були визнані Кісільова І., учениця 9 класу та Гогунська А.Ю., учениця 6 класу; тематичному квесті «Правила дорожнього руху», у якому перемогли учні 6 та 8 класів; розгадували ребуси і кросворди, малювали дорожні знаки, грали в рольові ігри, переглядали мультиплікаційні й документальні відеофільми, писали тематичні диктанти. 21 травня було проведено єдиний Національний урок з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому».

Але найбільше вражень і емоцій отримали учні закладу від зустрічі на тему «Дотримання правил дорожнього руху» з представниками Національної поліції: поліцейським СРПП старшим сержантом поліції Олексієм Войніковим та інспектором сектору адміністративної практики Бердянського райвідділу Іриною Містюк. Фахівці провели бесіду і ознайомили школярів з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками, закріпили і актуалізували знання учнів про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях. Особливо запам’яталась учням поїздка на патрульній машині.

Проведені заходи були цікавими, змістовними і націлені на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним учнем найгостріших проблем безпеки дорожнього руху, адже дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо їм надійний фундамент майбутнього безпечного життя.






10 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Это текст. Перетащите его в любую часть страницы и кликните дважды, чтобы написать что-то интересное.

bottom of page